Megszépült épületekkel, új eszközökkel készülnek a révfülöpi strandok a szezonra (veol.hu)

A Kisfaludy pályázatnak köszönhetően az idei szezont már jelentős fejlesztésekkel nyitja a nagyközség két strandja.
A sajátos tereppel bíró és ezért is különleges hangulatú Szigeti strandon a kivitelezések nagy része megvalósult már tavaly. Jól működik, saját kútról üzemel az automata öntözőrendszer, népszerű a gyerekek körében a korszerű játszótér, amely a pályázat legjelentősebb része volt. Továbbá több mint húsz fát ültettek a strandon, a csemeték egy része pótlás volt. A kivágások ellenére is bőven maradt árnyékos terület, de több lett a hely a napozni vágyóknak Révfülöpön.
Az önkiszolgáló értékmegőrzőt szintén használatba vették már a strandolók, mostanra pedig az egész fürdő újrahomokozása is elkészült. A régi öltözőbe új szekrényeket helyeztek, a kültéri zuhanyzókat felújították.

A Császtai strandon a gyerekek legjobban a hatalmas, fából készült kalózhajó-mászókának örülnek, a jövő nyárra készül el előtte a gyerekpancsoló, amelyhez pályázati támogatást remél a község vezetése. A strand egyébként is legalacsonyabb részén alakítják ki a korábbi pancsolót kiváltó lidót, közel négy méter szélességben. Jelenleg a terveztetése folyik.

A Szigeti strandon a domborzat miatt hasonló lidó kialakítására nincs lehetőség, itt viszont kielégíthetik a kisgyermekes fürdőzők ilyen igényét. Jövő nyárra elkészül önerőből is, ha pályázati támogatás nem lesz hozzá. Elkészült a fedett játszóház, a strandkönyvtár előnyeit tavaly már megismerték a fürdőzők. A községi könyvtár elfekvő köteteiből válogathatnak itt az olvasni vágyók az idei nyáron is. A strandon a régi retró épületben kialakított öltözőt felújították, rozsdamentes lépcsőket vásároltak. Elkészült a beléptetőrendszer és a kerítés hétszáz méter hosszan a keskeny, de meglehetősen hosszú strand északi részén. A kerítést megszakítja még egy belépőhely, a bérleteseknek így nem kell nagyot kerülniük. Felnőtt fitneszeszközöket ugyancsak telepítettek. A strandon üzemelő webkamerán folyamatosan figyelemmel lehet kísérni az időjárást.