Megszépült a Községháza Vonyarcvashegyen (zaol.hu)

Pályázati támogatás és önkormányzati önerő ráfordításával újult meg a Községháza. A felújított épületet pénteken adták át.

Az önkormányzat a Vidékfejlesztési program 50 millió forintos pályázati támogatásával, valamint ugyanekkora összegű saját forrás ráfordításával újította fel az épületet, mely küllemében esztétikusabb és modernebb lett, s energiatakarékosabban működik. pénteki átadóünnepségen Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kormányzat céljai között szerepel a falvak támogatása, az alapintézmények felújítása, s az uniós programokba is beillesztettek olyan lehetőségeket, melyek önkormányzati épületek felújítására biztosítanak forrásokat. Vonyarcvashegyet érintően hozzátette, hogy a balatoni fejlesztési forrásokból is részesülhet a település. A most megvalósult beruházást Péter Károly polgármester mutatta be.

– Megtörtént a nyílászárók cseréje, külső hőszigetelés, korszerűsítés, a kazánok cseréje, a tetőszerkezet-és héjazat valamint a tetőablakok cseréje – sorolta a megvalósult munkálatokat. Az épület új festést kapott és a bejárati részt is átalakították, a Községházában működő Tourinform iroda pedig egy nagyobb helyiségbe költözött.

Az átadóünnepséget színesítette a helyi Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar kis csoportjának zenés műsora – számol be a zaol.hu.