Mégsem marad el a Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton (zaol.hu)

A korábban biztosított 1,5 millió forint helyett 5 millió forinttal támogatja a város a „Keszthelyi kilométerek” verseny megrendezését. Erről is döntött a keszthelyi képviselő-testület a csütörtöki ülésén.

E napirendi pont tárgyalása előtt egyebek mellett felülvizsgálták, de nem változtatták meg a helyi adókról szóló rendeletet, így a jelenlegi adómértékek lesznek érvényesek jövőre is.

Módosították az Összefogás Keszthelyért Egyesület 6 millió forintos működési támogatásának elszámolási határidejét 2020 elejére. Elhangzott, hogy a ÖKE játszóterek, játszóházak, szabadidőparkok, közösségi terek fejlesztésére pályázatot hirdetett, s hamarosan újabb támogatási lehetőségeket hirdet a CLLD (közösség által irányított helyi fejlesztések) programban elnyert 400 millió forintból. Elfogadták a 2023-ig szóló esélyegyenlőségi programot, melynek tárgyalásakor szóba került a csökkenő lakosságszám, az elöregedés, a munkaerőpiac helyzete, a nők elleni erőszak, a hajléktalanellátás és a roma fiatalok felzárkóztatásának terve.

A leghosszabban tárgyalt téma a „Keszthelyi kilométerek” futóverseny volt. A szervezők – részben az elmúlt évek finanszírozási bizonytalanságai, részben a programbővítés terve miatt – korábban 5 millió forintot igényeltek a 16 millió forint összköltségű versenyhez. A jövő évi eseményt egy korábbi döntés szerint a város az idei összeggel, 1,5 millió forinttal támogatta volna, ezek után Bedő Beáta fő szervező hírül adta: 2019-ben nem szervezik meg a programot. Ezért tárgyaltak újra a képviselők a több mint ezer versenyzőt vonzó, turisztikai szempontból is jelentős eseményről. Név szerinti szavazással úgy döntöttek, hogy megadják az 5 milliót, s tárgyalnak egy hosszabb távú támogatásról.