Megnyitották a világ legnagyobb horgászversenyét Tihanyban (veol.hu)

Október 24. és október 30. között a Balaton ad otthont a már hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi pontyfogó kupának. A 2021-es IBCC a megnyitóval és a csapatok horgászhelyeinek sorsolásával kezdődött el október 23-án a Hotel Club Tihanyban – írja a veol.hu.

Az idei pontyfogó kupára 24 országból érkeztek horgászok. A verseny megálmodója és tulajdonosa, Radu Morar a megnyitón megjegyezte, hogy ez a világ legnagyobb horgászversenye, amit együtt tettek azzá a résztvevőkkel, akik egy igazi családot, az IBCC nagy családját alkotják. Kérte a versenyzőket, hogy maradéktalanul tartsák be a verseny szabályait. Megjegyezte még, hogy ez az álmok versenye, és azt kívánta, hogy mindenkinek teljesüljenek az álmai.

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója rámutatott, hogy immár hetedik alkalommal kerül sor a világ legtöbb csapatát felvonultató pontyfogó horgászversenyre, a világ egyik legszebb taván. Hangsúlyozta azt is, hogy a versenyzőkben egyvalami közös: a Balaton és kapitális pikkelyeseinek a szeretete. Elmondta még, hogy a versenyek eredményeiből jól látható a pontyállomány fejlődése évről évre.

A köszöntőket követően megkértek mindenkit, hogy a saját biztonsága érdekében a viharjelzéseket tartsa be. Ismertettek néhány szabálymódosítást is a korábbi évekhez képest. A 2021-es pontyfogó kupán a maximális behúzótávolság 500 méter lesz. A versenyzők 100 kilogramm etetőanyagot használhatnak fel, és minden hal mérlegelésénél jelen kell lennie a szomszédos csapat egy tagjának is.

A megnyitó zárásaként kisorsolták a résztvevők horgászhelyeit az idei versenyre.