Megnyitotta kapuit a VII. Bakony Expo

A hosszú hétvégén rendezik Veszprémben a bakonyi ízek vásárát, a Bakony-expot. A nagyszabású helyi termelői vásárnak az Aréna előtti tér ad helyet. Az idei rendezvény központi témája a gomba.

 

A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat, tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. Az Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.

A rendezvény hivatalos oldalán napi több alkalommal élő közvetítés során ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kiállítókkal, előadásokat hallgathatnak meg az otthoni gombatermesztés szabályairól, a gombaszakellenőr munkájáról. Megszólal Kocsis Bálint, aki ismét ínycsiklandozó ételeket készít. Bemutatkozik a Csermák Zeneiskola és még sok érdekességgel várják azokat, akik nem akarnak kimozdulni otthonról, de szívesen részesei lennének a vásári forgatagnak.