Megnyílt Csonka Ibolya kiállítása a Pannon Egyetemen (veol.hu)

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja szervezésében pénteken nyitották meg Csonka Ibolya képzőművész Natura Et Religio (Természet és Vallás) című kiállítását – írja a veol.hu.

A kiállításra rengetegen voltak kíváncsiak, megtelt érdeklődőkkel a B épület aulája. A válogatott gyűjteményben megjelenik az ikonfestészet és a tájképek megvalósítása is. Csonka Ibolya alkotásaiban uralkodik a fény, a hit, a remény és a szeretet. Műveire a gondos megmunkálás, a gazdag színvilág és a gondolati mélység jellemző. Tevékenységének mélységét átalakította és fegyelmezetté formálta az ikonfestészet. Munkái biblikus ihletésű és egyházi körökben is elismert alkotások.

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese köszöntőjében kiemelte, a Pannon Egyetem mindig szívesen ad helyet kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, hangversenyeknek, előadásoknak. – Különösen nagy örömmel pártoljuk a kultúrát, ha olyan eseményről és olyan művészről van szó, aki kötődik a Pannon Egyetemhez, Csonka Ibolya esetében pedig ez többszörösen is igaz. Ibolya több mint három évtizeden át dolgozott az akkor még Veszprémi Vegyipari Egyetem (ma Pannon Egyetem) óvodájában. Én magam már gyermekkorom óta ismerem őt, hiszen édesanyámmal munkatársak voltak. Csonka Ibolya előbb óvónőként, később óvodavezetőként dolgozott, és több mint négyszáz gyermek került ki a keze alól, akik mindannyian megállták a helyüket az életben – mesélte Vonderviszt Ferenc.

A kiállítást szakmailag Tátrai Tünde, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, egyetemi tanár nyitotta meg, zongorán Nyőgér József működött közre.

A tárlat november 18-ig tekinthető meg.