Megnyílt a “Mágustanya” Paloznakon (likebalaton.hu)

Abban a korban, amiről regék és mondák beszélnek nem volt furcsa a természettel összhangban létezni, figyelni az embert körülvevő környezet jelzéseire, amibe beletartozott az égi jelek figyelése is. A közösségi szellem, az együtt dolgozás, működés, létezés a legmélyebb összetartozás érzést adta meg egy-egy közösség minden tagjának. A Mágustanya legfőbb üzenete is ez: “fogjuk meg egymás kezét, dolgozzunk, alkossunk közösen, mert nagyszerű dolgokat hozhatunk így létre”.

Ahogyan lassan indul be az idei nyár, ehhez alkalmazkodva fokozatosan nyílnak meg a lehetőségek a paloznaki bicikliút melletti mágikus tanyán is. A tanösvényhez és az árnyékos pihenő rönkökhöz bárki betérhet, a kapu nyitva áll. Íjászkodni hétvégén lehet, amikor szakszerű segítség jár hozzá, de ha a nagy kapu is nyitva van, akkor egy limonádéra és egy múltba tekintő sétára megéri bemenni – írja a likebalaton.hu.

A Mágustanyán egyebek mellett megelevenedik a letelepedés Székelyföldön, Csaba égbe való haza térése a Hadak Útján, majd Emese története és elérkezünk Álmoshoz, a hétmagyar szövetség vezéréhez. Nem száraz történelem óráról van szó, hanem eleven, mozgalmas történet-mesélésről olyan köntösben, amelyet a gyerekek is jól értenek, és a felnőttek is élvezettel olvasnak. Természetesen sok szó esik az ősi világot egyben tartó hitrendszerről, valamint a mágikus világképhez tartozó papok, sámánok, és táltosok szerepéről. A tanyán van lehetőség a gyerekeknek elsajátítani a íjászkodás technikáját is.

A portál összeállítása szerint tervek és folyamatok továbbra is vannak a Mágustanyán. Készül egy kis kacsaúsztató tó, aminek a helyét már kiásták, és lassan feltöltik vízzel, növényekkel, halakkal, és remélhetőleg lesznek majd benne szárnyas látogatók is. A jurták közül egy kávézóként és íjászboltként üzemel, ahol szintén őseink világát idéző tárgyak között lehet pihenni. . A többi jurta szálláshelynek készül, mert az eredeti terv egy olyan pihenőhely kialakítása volt, ahol családok, baráti közösségek külön jurtában, mégis közösen tölthetik el idejüket.