Megnyílnak a tűzoltólaktanyák a Balaton körül gyermeknapon

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui. Az ország 373 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 225 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.

 

Az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a gyerkőcöket, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, mindenféle előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától egészen 16 óráig.

Veszprém mellett Balatonfűzfőn, Badacsonytomajban, Pápán, Pétfürdőn és Ajkán a hivatásos tűzoltók, Zircen, Balatonfüreden, Tapolcán és Sümegen az önkormányzati tűzoltók várják a kicsiket és kicsit nagyobb társaikat.

A dél-balatoni, azaz somogyi helyszínek itt érhetők el.

A program hivatalos meghirdetése az alábbi linken érhető el:

https://veszprem.katasztrofavedelem.hu/25825/hirek/264626/majus-29-en-megnyilnak-a-tuzoltolaktanyak