Megmenekült a kertmozi Csopakon

Augusztus 30-án jelent meg a Csopak Forrás Kertmozi Facebook oldalán a hír, mely szerint a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság másnap esedékes ülésén napirendre került a Kapocs Ingatlanfejlesztési Kft. kérelme „Kertmozi” területének bérlésére. A kertmozi megmentéséért azonnal petíciót indítottak, sikeresen. 

Tegnap este aggódó mozinézők hívták fel a figyelmemet erre a hirdetményre: Meghívó Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság ülésére: 2022. augusztus 31. (szerda) 8.00 órakor rendkívüli nyílt ülést tart a Csopaki Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Csopak, Petőfi S. u. 2.), amelyre ezúton tisztelettel meghívom. Az ülés napirendje: NYÍLT ülés: 1. Kapocs Ingatlanfejlesztési Kft. kérelme „Kertmozi” területének bérlésére „Valakik” szeretnék kibérelni a csopaki kertmozi területét. Abban biztos vagyok hogy nem kertmozit szeretnének üzemeltetni.

– közölték a Csopak Forrás Kertmozi Facebook oldalán. Nem sokkal a hír megjelenése után megkezdődött az aláírásggyűjtés, melyben arra kérték a “csopakiakat” és oda látogatókat, hogy támogassák: “a Csopaki Kertmozi továbbra is a jelenlegi helyszínen működhessen tovább, nem támogatom a Mozi területének más célú hasznosítását, a mozi a közösség érdekét szolgálja”.

A Bizottsági ülésre, valamint az azt követő képviselőtestületi ülésre Szitási Zoltán a mozi vezetője bevitte az akkorra összegyűlt, több, mint félezer aláírást, majd átadta a település polgármesterének. Végül a Kapocs Ingatlanfejlesztési Kft. kérelme „Kertmozi” területének bérlésére” beadvány elutasításra került.

Az ülésen elhangzott: a területet, amin a kertmozi is található, az Önkormányzat idáig sem kívánta és ezután sem kívánja értékesíteni sem más célra bérbe adni. Marad zöld terület, közpark. Köszönöm az aláíróknak, a támogatóknak a kedves szavakat az elismerést. Nagyon örülök, hogy ennyien szeretik a Csopak Kertmozit.
-olvasható az újabb bejegyzésben.