Megkezdték a siófoki jégcsarnok alapozását (sonline.hu)

A Balatoni Bocsok jégkorongcsapatot életre hívó Blue Point Sportegyesület jégcsarnokot épít Siófokon. A létesítmény a 65-ös főút mellett, a város szélén kap majd helyet.

 

Az éven át nyitva tartó jégpálya ötlete Vécsei Mihály nevéhez kötődik, aki sikeresen üzemeltet évek óta már egy jégpályát Balatonbogláron.

A Balatoni Bocsok Hoki­klub, a Balaton első hivatalos jégkorongcsapata négy éve működik, utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozunk, ősztől Siófok lesz a bázisunk – mondta a sonline.hu-nak Vécsei Mihály, az egyesület elnöke. Az egyik frekventált gyorsétterem mögötti területen alakítják ki az 55-ször 25 méteres pályát, amit egy könnyűszerkezetes sátor óv majd meg az időjárástól. Jelenleg a földmunkák zajlanak.

Terveik között szerepel, hogy három éven belül ezt szendvicspanel szerkezetűvé alakítjuk. Ez egy jobb hőszigetelés és költséghatékonyabb üzemeltetést tesz majd lehetővé – mondta az egyesületi elnök. Az alapozás előkészítését már ebben a hónapban elkezdik és a tervek szerint ősztől már az iskolai tanmenetbe is bekerülhet a jégkorongozás. A sportegyesület együtt szeretne működni az önkormányzattal.

Reméljük, hogy az idei évben is számíthatunk a városra, és segítenek a rezsiköltségekben, cserében jégidőt biztosítunk Siófok összes iskolásának a délelőtti testnevelés órák keretében, ami mintegy 3 ezer gyereket jelent – mondta Vécsei Mihály.

Szeretnék elindítani a műkorcsolya-szakosztályt is, így két új sportág jelenhet meg a Balaton-parti városban. Jövőre inline burkolat beszerzésére pályáznának, így a nyári hónapokban görkorcsolyázni lehetne a pályán.

 

Együttműködnek

Az építés mintegy 100 millió forintba kerül majd, amelyet részben saját forrásból, részben társasági adó keretből valósítanak meg. A siófoki városháza a sonline.hu megkeresésére azt közölte: természetesen a városvezetés célja, hogy a gyermekek az idei téli szezonban is lehetőséget kapjanak az ingyenes korcsolyázásra és amennyiben egyesületi vagy más magán tőke bevonásával, nem önkormányzati területen valósulna meg jégpálya, mindenképpen nyitottak az együttműködésre.