Megkezdődtek a Zenepaviloni esték Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

A németországi Magdeburgból érkezett ifjúsági fúvószenekar fellépésével startolt a nyári koncertek sora a keszthelyi Balaton-parton. A település a High School Bigband egyhetes európai turnéjának ötödik állomása volt. A nyárra még további három külföldi csoport jelentkezett be a Goldmark Károly Művelődési Központnál.

A High School Bigband a magdeburgi Norbertus Gymnasium ifjúsági fúvószenekara. Általában ötévente szerveznek európai koncertkörutat. Idén az ausztriai Innsbruck, a horvátországi Porec, Novigrad és Pula után Keszthelyen is bemutatkoztak. Innen a cseh főváros, Prága érintésével térnek majd vissza Németországba. A harmincfős együttesben a nyolcadiktól a tizenkettedik osztályig játszanak gyerekek, akik általános gimnáziumi tanulmányaik mellett szabadidejükből áldoznak a zenélésre.

„És persze mindig van néhány diák, aki később is szeretne ezzel foglalkozni, tovább mélyíteni a megszerzett tudást. Ez pedig engem motivál.” – mondja a zenekart vezető Claudia Popp.

A magdeburgihoz hasonló ifjúsági csoportok fellépései évről-évre színesítik Keszthely nyári kulturális programkínálatát. A Goldmark Károly Művelődési Központ örömmel fogadja az ilyen jellegű megkereséseket, és szívesen biztosít számukra lehetőséget, hogy a helyi és az itt nyaraló közönség előtt is bemutatkozhassanak.

A nyár folyamán még egy fúvószenekart, valamint egy olasz és egy hongkongi ifjúsági kórust látnak vendégül. De júliusban érkezik a KLASSZ a pARTon komolyzenei sorozat is, melynek keretében Keszthelyen nyolc koncertet hallhat majd a közönség.

A teljes cikk és a Keszthelyi TV képes beszámolója itt található.