Megkezdődött a Kalóz OB (porthole.hu)

A Tihanyi Hajós Egylet a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely szerdán délelőtt kezdődött és vasárnapig tart majd. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el, így a rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot. A jelenlegi előrejelzések alapján szombaton és vasárnap igazi vitorlás idő, élénk, erős szél várható, így akkor szinte biztos, hogy sok futamot rendezhetnek majd, de talán a hétköznapokon is lesz elég szél a versenyzéshez.

 

A tavalyi esztendőben 40 hajó nevezett az ob-ra, számos magyar és külföldi bajnok tette izgalmasabbá a versenyt, de csupán 5 futamot sikerült lebonyolítani. A rendkívül szoros versenyben az Ian Ainslie, Weöres Márta (Kereked) páros lett az első, a Litkey Farkas, Szentpéteri Zsolt (KMPVSE) kettős állhatott a dobogó második, míg a Varjas Sándor Endre, Kutassy László duó nyakába akasztották a bronzérmet. A seniorok versenyét a Vass Ádám, Simkó Zsolt (ARSC) kettős nyerte, a legjobb ifi egység pedig a Kovács-Buna Botond, Kovács-Buna Kinga (MAFC-MVK) páros lett, akik a mezőny – előkelő – 10. helyén végeztek.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy idén komoly esély van a címvédésre, hiszen az Ian Ainslie, Weöres Márta páros egyértelműen esélyesként indul, de a rendkívül erős mezőnyben biztos, hogy izgalmas csaták lesznek és tulajdonképpen sok olyan egység van, aki esélyes a bajnoki cím elhódítására.

További részletek itt találhatók.