Megkezdődött a Jókai-napok rendezvénysorozata Balatonfüreden (MTI – balatonfured.hu)

Megkezdődött pénteken a Jókai-napok rendezvénysorozata Balatonfüreden, ahol két napon át egyebek mellett folyóirat- és könyvbemutató, gálaest és gasztronómiai élmények várják a látogatókat.

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára a balatonfüredi Jókai-villa kertjében tartott pénteki megnyitón kiemelte: az idei rendezvényen kitüntetett szerep jut a 200 esztendeje született Arany Jánosnak. Arany János és Jókai Mór levelezésének 17 dokumentuma a Jókai-villa hátsó verandáján kialakított kiállítótérben látható egy hónapon át – közölte az MTI.

A Jókai-napokról korábban itt írtunk részletesen.

A balatonfured.hu információi szerint a rendezvény alatt néhány változás lesz a közlekedésben a városban. Április 29-én, a Jókai-bableves főzőverseny miatt 7.00-15.00 óra között a Koloska és a Béke utcát lezárják. Személyautóval az utcákra behajtani tilos, az ott lakóknak is csak behajtási engedéllyel, vagy lakcímkártya felmutatásával lehet.

A főzőverseny ideje alatt rendkívüli autóbuszjáratok indulnak, az első reggel hét órakor az autóbusz-állomásról.  A Koloska-völgyet érdemes gyalog vagy kerékpárral megközelíteni, aki autóval érkezik, az a Kisfaludy Strand, vagy a Vásárcsarnok ingyenes parkolóiban hagyhatja járművét -olvasható a weboldalon.