Megkezdődött a Helikon Hotel felújítása (Keszthelyi TV)

A leendő négy csillagos, superior szállodában a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobát alakítanak ki. Teljesen újjáépítik a konferenciaegységet és a konyhát, megújul a wellness részleg is. A kivitelező megőrzi az épület jellegét és számos berendezési és dekorációs elemet is visszaépít. A tervek szerint jövő nyáron nyithat meg a szálloda- számolt be a Keszthelyi Tv Híradója.

 

A West Hungária Bau Kft. kedden vette át a munkaterületet és kezdte meg a kivitelezést. Elsőként a régi bútorokat és berendezési tárgyakat távolítják el. A két toronyépületben jelentős változás lesz az, hogy bizonyos válaszfalakat kibontanak. A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát, exkluzívabb szobát fognak kialakítani. Az épület külleme alapvetően nem fog változni, a kivitelező megőrzi annak eddigi jellegét, tömegét.

A kivitelező nagy figyelmet fordít a művészi és történeti értékkel bíró tárgyak és berendezések megmentésére. A szálloda előterében lévő intarziás falburkolatot és az étkező mázas kerámia díszeit leburkolták, hogy ne sérüljenek a munka során. Később ezeket kibontják, restaurálják és visszaépítik. Ezen kívül számos relikviát és emléket is összegyűjtöttek, melyeket a felújított épületben szándékoznak kiállítani.  A berendezés eltávolítása után kezdik meg a különböző épületrészek bontását. Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontják. Ezeket vasbetonszerkezettel építik újra. A konferenciaegység is kiemelkedő lesz, mely három részből fog állni.  A részleges bontás után teljesen új wellness részleget is építenek.

„Teljesen megújul a wellness részleg, az külön áll családi és gyermek wellnessből, illetve lesz egy normál nagymedencés rész. Illetve ami exkluzívvá teszi az egész hotelt, hogy külön lesznek kültéri, illetve beltéri wellness részlegek, természetesen kiegészítve szaunavilággal” – nyilatkozta a Keszthelyi Televíziónak a kivitelező képviselője.

A bontások várhatóan még két hétig tartanak, ezt követően kezdik meg az új épületrészek alapozását. Ezzel párhuzamosan indulnak meg a belső szakipari munkák előkészítései, a válaszfalrendszer és a vizesblokkok építésével.

A Helikon Hotel 1971. május 5-én nyitott meg – az akkori reklámanyagok szerint – a Balaton legújabb és legmodernebb szállodájaként. Jelentős átalakítás utoljára a 80-as években volt, 1990-re nyerte el az épület a mostani felújítás előtti arculatát. A szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket.