Megjöttek a részletek a nemzetközi pilóta akadémiáról (napi.hu)

Operatív igazgató kijelölésével erősíti befektetéseit a Nyugat-Balaton régióban aktív norvég befektetési csoport, a Central European Aviation Claster (CEAC). A társulás első – 4,8 milliárd forintos – projektje egy nemzetközi pilóta iskola létrehozása lesz, a Hévíz-Balaton Airport területén.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kooperációjával közösen szervezett V4 Logisztikai Fórumon jelentették be az új, operatív szakmai vezető kinevezését, Firbás György személyében – írja az napi.hu. A szakember, közvetlenül a klaszter vezetője, a norvég üzletember és befektető Stig Eyde irányítása alatt végzi majd munkáját. Kiemelt feladata a norvég befektetések magyarországi munkafolyamatainak a felügyelete lesz.

A CEAC első befektetése egy nemzetközi pilóta iskola megalapítása a Norwegian Pilot Flight Academy partnerségével, a Hévíz-Balaton Airport területén.  A 4,8 milliárd forint értékű projekt – amely még idén novemberben elindul – magába foglalja a szükséges eszközök, repülőgépek, repülőgép-szimulátorok beszerzését, valamint hangárépületek, irodák, osztálytermek és hallgatói szállások kialakítását. A CEAC a pilóta iskola mellett további befektetéseket tervez a Nyugat-Balaton régióban.