Megjelent a felhívás a Balatonfüredi Borhetekre (balatonfured.hu)

Augusztus 5-28. között rendezik meg idén a Borheteket. A Tagore-sétányon 25 boros gazda mellett pecsenyesütők, pálinka árusok, egy cukrászda illetve 15 kereskedő kap helyet. Jelentkezési határidő június 10.

A rendezvényre továbbra is csak olyan szőlősgazdák jelentkezhetnek, akik a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken legalább két hektár szőlőt, Balatonfüred közigazgatási területén legalább 1 hektárt meghaladó szőlő területet művelnek. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is feltétel a városi borversenyen való részvétel, és ott legalább 30 pont elérése.

A rendezvényen kizárólag azon, legfeljebb 15 db csendes bor, habzó bor és pezsgő forgalmazható, amely a Városi Borversenyen megmérettetett, és legalább 70 pontot elért. A Városi Borversenyre a Borhétre jelentkező kiállítók legfeljebb 15 tétellel nevezhetnek, amelyből a borheti pontszámításba a legjobb 10 eredménye számít bele.

A Borheteken ezúttal is csak palackozott bor árusítható.

A borárusító helyek sorrendjét sorsolás útján határozzák meg, a Vitorlás tér felőli első pavilont a hagyományoknak megfelelően Az év balatonfüredi bortermelője kapja meg – írták a város honlapján.