Megjelent a “Balaton legnagyobb rejtélyei” (origo.hu)

Milliárdokat érő aranytartalék, kincseket rejtő elsüllyedt városok, tankok, bombák és fegyverek, horrorisztikus történeteket sejtető gyilkosságok – mindez a magyar tenger mélyén, nyugodt hullámsírba temetve. Ezeket a témákat dolgozza fel A Balaton legnagyobb rejtélyei című kiadvány, amely szórakoztató, történetmesélő stílusban íródott, így téve könnyen befogadhatóvá a rengeteg információt.

 

Kedvenc tavunk sok-sok érdekes titkot, értékes fémet, különleges történetet és legendát őriz, nincs olyan gyerek vagy felnőtt, aki ne lenne izgatott ennyi ismeretlen rejtély hallatán. A Balaton rajongójaként Glázer Tamás, a Tó-Retró Blog szerzője arra vállalkozott, hogy csokorba gyűjti az általa az elmúlt négy évben felkutatott balatoni rejtélyeket és történeteket – írja az origo.hu.

A hosszas kutatómunkának ez a könyv lett az eredménye, amelyből megtudhatjuk, hogy miért nem hozzák felszínre a Balatonban rejtőző aranyat, milyen városok bújnak meg a tó felszíne alatt, és hova tűnt az egykoron oly legendás tihanyi visszhang.

Megismerhetjük az elmúlt hetven évben született grandiózus terveket, amelyek tó alá fúrt alagutakról, műszigetekről és alpesi sípályákról regélnek. Bekukkantunk néhány poros régi aktába, amelyek a tó körül történt gyilkosságokat és legnagyobb természeti csapásokat veszik sorra.