Meghalt Kóbor János az Omega frontembere, a Balaton szerelmese

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekese – jelentette be Facebook oldalán az Omega Együttes. Kóbor János második otthona a Balaton volt, aminek csaknem fél évszázada volt szerelmese és rendszeres látogatója. 

(Fotó: Facebook / Omega)

Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad.

-olvasható az Omega Együttes Facebook oldalán.

Kóbor János korábban a LikeBalatonnak elmondta: számára a Balaton több volt, mint egy tó. 70 évet vitorlázott, és amikor csak tehette vízen volt hajójával.

Elmesélte:  minden évben az volt az első dolga a Balatonhoz érve, hogy körbejárta a tavat és megnézte a kedvenc helyeit, hogy mi változott, milyen az adott évben a település. Balatonaliga és Balatonvilágos voltak a legkedvesebbek számára, de mind az északi, mind déli partot örömmel járta végig évről-évre.

Az interjúban kitért akkor arra is, hogy a hatvanas évek Balatonjának sajátos hangulata mindig nosztalgiával töltötte el.

Annak idején a nagy szabadtéri színpadokon minden évben több kört is mentek a tó körül az Omegával. Júliusban is augusztusban is végigjárták a Balatont, hiszen az ezekben a turnusokban ott nyaralóknak mind-mind játszottak.

Ez nagyjából 500 koncertet jelent 50 év alatt a Balaton körül.