Megfér a vitorlázás és a tanulás egymás mellett Balatonfüreden (hunsail.hu)

Nagy Bendegúz, a Balatonfüredi Yacht Club fiatal versenyzője nyert a hyeres-i és a szlovéniai állomáson, az utolsó helyszínen, a horvátországi Hvarban 6. lett. Edzője, Csomai József nagyon elégedett a fejlődésével. Közismert, hogy Bendegúz a Vadnai fivérek unokatestvére és a tokiói olimpiai indulásért egymás ellen küzdő Benjámin és Jonatán sokat segít neki, igazából miattuk kezdett vitorlázni, ők inspirálták.

(Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség)

„A hyeres-i Európa-kupa sikerült a legjobban 2019-ben, az egy nagyon jó verseny volt az egyéni teljesítményem szempontjából. Nagyon kiegyensúlyozottan tudtam jól menni, minden összejött, ez tetszett a legjobban. Minden versenyen arra törekszünk, hogy meglegyen a jó átlag – kezdte a visszaemlékezést a hunsail.hu-nak Nagy Bendegúz, aki a legnagyobb csalódásáról is őszintén beszélt. A magyar bajnokságon esélyesként indultam, meg is nyertem két futamot, de csak ötödik lettem. Az volt a legnagyobb csalódás – fogalmazott.

Kifejtette: a BYC-ben nagyon erős csapatot alkotnak. Ez nagyon jó hatással van a versengésre. Elárulta: a legnagyobb példaképei az unokatestvérei, mindig próbálja az ő útjukat követni, ami nem egyszerű. Szeretnék olyan sikereket elérni, amiket már ők elértek, de ez nagyon nehéz feladat. Rengeteget segítenek nekem mindenben. Szakmailag sok tanácsot kapok tőlük és a legjobb tudásuk szerint segítenek. Edzőtáboroztunk már együtt Splitben, nekik is nagy részük van ebben a sikerben – mondta el a fiatal versenyző.

Az idén szeretnék felállni a dobogóra az Európa-bajnokságon, az a fő célom és a magyar bajnoki cím a másik, az U18-ban. Most még U16 vagyok, de a főversenyeken már U18-ban indulok. Portugáliába azért megyünk most januárban, hogy megismerjük a helyet, az áramlást, a szélviszonyokat, az időjárást, a körülményeket, ott lesz az Európa-bajnokság – idézi a hunsail.hu Nagy Bendegúzt.

Szerencsére az iskola, ahova együtt járnak a csapattársaival, a Lóczy Lajos Gimnázium, maximálisan támogatja a sportot, a tanulásukat. Az eredményeim azt mutatják, hogy megfér egymás mellett a vitorlázás és a tanulás – vélekedett Nagy Bendegúz.