Megépül a tervezett sportlétesítmény Balatonalmádiban (veol.hu)

A tervezett határidőre elkészül az új balatonalmádi labdarúgóközpont, jelentette be egy téves sajtóhírre reagálva Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője. Szombaton egy internetes oldalon az a hír jelent meg, hogy a kormány törölte a balatonalmádi önkormányzat sportinfrastruktúra-fejlesztésének határozatát, és emiatt nem valósul meg a beruházás. A hírt Kontrát Károly, az egyesület elnöke és a város vezetői rendkívüli sajtótájékoztatón cáfolták szombaton délután.

“A hír nem igaz, mert amikor megszületett a beruházásról szóló határozat, a kormány a teljes állami támogatás összegét átutalta Balatonalmádinak”

-közölte Kontrát Károly (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő a veol.hu tudósítása szerint. A politikus kiemelte, folyik az építkezés, a kormány nem vonta vissza a fejlesztési összeget a várostól. Felidézte, Balatonalmádi képviselőjeként kezdettől segítette a helyi sportegyesületet abban, hogy a településen új sportközpont létesüljön, amelynek alapkövét tavaly októberben tették le.

Kiss Viktor, a létesítmény tervezője elmondta, a műfüves pálya szerkezetkész, az élőfüves pálya kialakítása folyamatban van, és várhatóan szeptember közepén helyezik el a gyepszőnyegét. Az út nyolcvan százalékban elkészült, és kiépítették a közvilágítást is. A sportközpont kiszolgáló-épületének szerkezete elkészült, a belső munkálatok és homlokzati munkák vannak hátra. Kiemelte, a kivitelező tartani tudja a határidőt, október második felében kezdődik a próbaüzem, és novemberben átadhatják a létesítményt.

Ács Attila, a Balatonalmádi Sportegyesület elnöke elmondta, a tagság és a szülők is várják az új létesítmény elkészültét, terveik szerint a 2020-21-es idény őszi szezonját már a Lozsánta településrészen épülő sportpályán fejezik be. Kérdésünkre elmondta, 170 gyermek sportol az egyesület utánpótlásában, és két felnőtt futballcsapatot működtetnek: az egyik a megyei első osztályban, a másik a megyei harmadosztályban szerepel.

Pandur Ferenc alpolgármester arról beszélt, a beruházás az ütemterv szerint, jól halad. Hozzátette, Kepli Lajos polgármester és Kontrát Károly képviselő között együttműködő, folyamatos munkakapcsolat van, szó sincs arról, hogy ellenzéki vezetésű önkormányzatot büntetne a kormány.

A fejlesztésben élőfüves és műfüves pályák épülnek, öltözőépületet emeltek, valamint kiépül a létesítményhez vezető út és közművesítették a területet. A beruházás teljes költsége bruttó 909 millió forint, amelynek legnagyobb részét, 681 millió forintot az állami támogatás tesz ki. Emellett az egyesület TAO-forrásból mintegy 170 millió forintot vont be, az önkormányzati önrész megközelíti a 60 millió forint.