Megbilincselve vitték el a TEK-esek a siófoki Petőfi sétány biztonsági őrét, tanúként hallgatták ki, majd elengedték (siofok.hu)

Siófok honlapján, ahol visszatérő téma a buliturizmus fellegvárának tartott Petőfi sétány jövője, profilváltási terve, legutóbb nem a razziák eredményéről és a biztonsági rendszer sikereiről számoltak be, hanem arról, hogy bilincsbe verve vitték el a TEK-esek (Terrorelhárítási Központ) csütörtökön a sétány biztonsági őrét. Tanúként hallgatták ki, majd elengedték. Az esetről az érintett, és a biztonsági vezető mellett kiálló polgármester is beszámolt a közösségi oldalán.

Ressinka Imrének, a siófoki Petőfi sétány város által megbízott biztonsági vezetőjének Facebook-bejegyzéséből:

„Ma reggel, kiszállt a TEK a házamhoz, és onnan bilincsbe verve vittek el Kaposvárra. Ismeretlen, és névtelen bejelentő, feljelentett lőfegyverrel, és lőszerrel való visszaélés miatt, az elmondás szerint éles lőfegyvereket tartok itthon, és kereskedek is azokkal. Az itthon lévő 4,5 mm-es légpuskáimat lefoglalták, de éles lőfegyvert, tűzfegyvert, nem találtak, a légpuskáimat velem együtt beszállították Kaposvárra. A rendőr-főkapitányságon aztán, nem gyanúsítottként, hanem tanúként hallgattak ki, számomra is érthetetlen módon, aztán szabadon engedtek. Aki ismer, az tudja, hogy mindig és mindenhol becsületesen próbáltam eljárni, a munkám során pedig soha nem voltam korrupt és megalkuvó. Tudom azt is, hogy mint a Petőfi sétány biztonsági vezetője, sok nyerészkedő, és bűnözői kör levesébe belerondítottam, de megérte, ha arra gondolok, hogy az utóbbi években, sikerült biztosítani a sétány rendjét, és végre drasztikusan visszaszorítani a bűncselekmények számát. Nyilván útban vagyok sokaknak, és teljesen nyilvánvaló az is, hogy egy ilyen aljas, valótlan, névtelen bejelentés, nem véletlenül történt, pont a szezon közepén, de amit vállaltam, azt teljesíteni fogom, amíg én a sétányon szolgálok addig rend lesz.”

 

dr. Lengyel Róbert polgármester Facebook-posztjából:

„Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal. Természetesen vannak, akiknek ez nem tetszik, vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol, mert zavarja a „köreiket” és bizony alkalmanként közvetve, vagy közvetlenül meg is fenyegették már párszor. Éjjel dolgozott, hajnalban lefeküdt, de kisvártatva a felesége ébresztette, hogy állig felfegyverzett „hadsereg” vette körül a házukat és felszólították, hogy menjen ki. Felkelt, kiment, ott aztán „összecsomagolták”, megbilincselték, bezsuppolták és vitték Kaposvárra.

…Végül kihallgatták tanúként az ügyben és hazaküldték. Mondom, nem gyanúsítottként, hanem tanúként! Kirángatták a családi fészkéből, a szomszédok előtt megszégyenítve megbilincselték, előállították, hogy aztán a végén tanú lehessen.
A rendőrség hallgat, onnan gyakorlatilag semmilyen információhoz nem jutottam, így egyelőre csak Imre verzióját ismerem. De a tanúkihallgatási jegyzőkönyv másolatát megküldte nekem és valóban tanú az ügyben. (Akkor viszont mi indokolta ezt a fajta fellépést? Kérdezem úgy is, mint volt kommandó parancsnok, mert mi anno tanúkat nem szoktunk legyűrni és vinni. A bűncselekményt elkövető nehéz fiúkkal bántunk csak így…)
Nem tudom, hogy ki volt a jóakaró, de ha úgy van, ahogy Imre gondolja, miszerint a sétányról való eltávolítását próbálta meg ilyen módon kieszközölni, el kell, hogy keserítsem: a történtek ellenére mindaddig, amíg az a tényállás van, amit most tudok, élvezi a bizalmamat, kiállok mellette, sőt megkértem, hogy folytassa lent a munkáját is.”

A siofok.hu egy hete még arról írt, hogy bár 90 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a Petőfi sétányon az évtizeddel korábbi állapotokhoz képest, a rendőrségnek idén nyáron is akad dolga ott bőven. Közben a város cége, a Balaton-parti Kft. vezetője feladatul kapta: dolgozzon ki koncepció-javaslatot a sétány jövőjéről.