Még tart a kárfelszámolás Siófokon

Még mindig dolgoznak a tűzoltók Siófokon, a hétfő esti viharkárok felszámolásán. Hétfő este óta 630 – a mai napon, 12 óráig 24 – bejelentés érkezett a megyei tevékenység irányítási központba Siófok térségéből, ebből 490 esetet számoltak fel a somogyi és a segítséget nyújtó szomszédos megyék tűzoltó egységei. Balatonvilágoson befejeződött a károk felszámolása- közölte a hirbalaton.hu-val a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

    A legtöbb feladatot e pillanatban is a Baross utcai épületekre dőlt fák ledarabolása adja. A kárestek felszámolását nehezíti az 50 km/órás szél. Az 5,5 kilométer hosszú utcában jelenleg kaposvári, nagyatádi, marcali, siófoki hivatásos egységek, a böhönyei önkormányzati tűzoltók, valamint egy Budapestről érkező önkéntes mentőcsoport tagjai szabadítják meg a tetőket a kidőlt fák súlyától. Siófok-Kiliti utcáin a nágocsi önkéntes tűzoltók végzik a kidőlt fák eltávolítását. Sok helyszínen csak magasból mentővel tudnak beavatkozni az tűzoltók. A munkálatokat jelentősen lassítja, hogy a kidőlt fákat kisebb darabokra vágva lehet csak eltávolítani a tetőkről- tudtuk meg Bázelné Mihályka Szabinától.

Siófok motoros láncfűrészeket ajándékozott a kárelhárító tűzoltóknak

Az önkormányzat két darab egykezes motoros láncfűrészt, és a kidőlt fák megtartásához szükséges hevedereket ajándékozott a tűzoltóknak csütörtök délelőtt, hogy ezzel is segítse a munkájukat és a kárelhárítás mielőbbi befejezését. Az átadást követően 5 percen belül már használatba is vették az új eszközöket – írja a siofok.hu a  polgármester beszámolójára hivatkozva.