Még nem született döntés a MÚOSZ tihanyi üdülőjének eladásáról (hirklikk.hu)

Bár már tavaly megkezdték a tihanyi ingatlan felmérését, és idén érdeklődők sorát fogadták, még a jövő évre sem eldöntött tény, hogy megválna a szervezet a patinás épülettől. A Magyar Újságíró Szövetség elnöke szerint, nem kizárólag a pénz dönt – ha egyáltalán megszületik a döntés.

 

Ismét az érdeklődők látóhatárába került a Magyar Újságírók Országos Szövetségének nyári üdülője, illetve annak értékesítése. Hírek szerint, az OTP-vezér Csányi Sándor is érdeklődést mutat a felmerült lehetőség iránt érdeklődők között. A szervezet elnökét az üdülő sorsáról kérdezte a hirklikk.hu.

Hargitai Miklós megkeresésükre elmondta, hogy bár valóban fölmerült az értékesítés lehetősége, de végleges döntés nem született róla, sőt, még az sem kizárt, hogy a küldöttgyűlés végül elveti az egyelőre mérlegelés alatt álló elképzelést. Hogy valóban gazdát cserél-e az ingatlan, azt egyelőre senki sem tudja – válaszolta. A jelen helyzet szerint, még az előző évben, amikor a járványhelyzetről mit sem lehetett tudni, a korábbi évek gazdálkodási adatai alapján készítettek egy fenntarthatósági elemzést az üdülő kiadási és bevételi egyenlegéről. Az adatok azt prognosztizálták, hogy komoly veszteséget termelhet az üdülő, illetve annak fenntartása a következő években, főként, hogy gyakorlatilag negyedéves idényjellegű hasznosítással lehet csak némi bevételt produkálni.

A teljes cikk itt elolvasható.