Médiatanács: közel 209 millió forint közösségi rádiók és tévék támogatására (mti)

Harmincnégy, köztük a Balatonnál is fogható közösségi és kisközösségi rádió, illetve televízió működési költségét támogatja mintegy 209 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában a működési és üzemeltetési költségeket támogató pályázat idei első fordulójában a testület összesen 208,7 millió forinttal támogat harmincnégy sikeresen pályázó közösségi és kisközösségi médiumot.

A Balaton környékiek közül a Füred és a Somogy TV-nek, illetve a Balaton Rádiónak, a székesfehérvári Táska Rádiónak, valamint a kaposvári és a székesfehérvári Magyar Katolikus Rádiónak juttatnak az NMHH keretéből.

Támogatást kap még a Kiskőrös, a Zugló, a Pomáz, a Szentes, a Szentgál, a Baranya és a Körös Televízió, a Komló és Térsége Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a miskolci Irány TV, a szegedi TiszapART Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Karcag Televízió, a Zemplén és a Sárrét TV, a fővárosi Hegyvidék Televízió, az Apostol TV, a Bonum TV, a Hatoscsatorna, a Püspökladányi Kék Kálló Tv és a Városi TV Mohács.

A rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a Berettyó Rádió, a szombathelyi Credo Rádió, a fővárosi Klasszik Rádió 92,1 és a szentgotthárdi Radio Monoąter nyert támogatást.