November 1-től tilos az éjszakai horgászat és a halradar használata a Balatonon

Véget ér a viharjelzés, életbe lép a szonár (halradar) használati tilalom és vízi járműből már nem lehet horgászni egész éjszaka a Balatonon november 1-től – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint.

 

A Balatoni Horgászrend 9. pontjának értelmében: “November 1. – március 31. közötti időben vízijárműről (vitorlás, csónak stb.) csak 06:00 és 22:00 között szabad horgászni, az éjszakai horgászat TILOS! A parti horgászatot e korlátozás nem érinti.”

Szintén november 1-től lépett életbe a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 28. § (19), mely szerint: “November 1. és március 15. közötti időszakban a vermelő halállományok védelme érdekében szonár használata a halfogási tevékenységhez tilos.”

A halgazdálkodási társaság külön felhívta a horgászok figyelmét arra, hogy november 1-től nem üzemel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Balatoni Viharjelző Rendszere, emiatt kiemelten körültekintően járjanak el a nyílt vízre tervezett csónakos, hajós horgászatok alkalmával.