Mától nyitva a műjégpálya Balatonfüreden (Balatonfured.hu)

December 6-tól újra nyitva Balatonfüred népszerű műjégpályája. A Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen, változatlan árakon lehet korcsolyázni – írja a balatonfured.hu.


December 6-án megnyílik a Zákonyi-parkban kialakított műjégpálya. Az üzemeltetők hetek óta dolgoztak azon, hogy kitűnő minőségű jég fogadja a korcsolyázókat. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán idén is lesz zene, működik majd büfé és korcsolyakölcsönző.

A műjégpálya minden nap 09-20 óra között tart nyitva. A szolgáltatások árai változatlanok, azaz ezer forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak.

– Egy igazi közösségi tér létesült itt, ezt a funkciót szeretnénk tovább erősíteni. 17 ezer látogatója volt a jégpályának, rövid idő alatt a város egyik közkedvelt helye lett. Ha az időjárás nem szól közbe, egészen február végéig üzemeltetjük majd a műjégpályát – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Holczer András, alpolgármester.

Annak érdekében, hogy mindig megfelelő minőségű jég várja a korcsolyázókat, naponta karbantartják a felületet. Ezért az alábbi időszakokban lehet majd korcsolyázni:

9.00-11.45 délelőtti korcsolyázási időszak

13.00-15.45 délutáni korcsolyázási időszak

17.00-20.00 esti korcsolyázási időszak

Az önkormányzat beruházásában két évvel ezelőtt létesült, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpályának az eső nem árt, viszont 10 fok felett a jég már károsodik, ezért a pálya működése részben függ az időjárástól.

A járványhelyzet miatt várhatóan idén is lesznek korlátozások, az aktuális szabályokat közli majd a balatonfured.hu.