Mától másodfokú hőségriasztás

Másodfokú fokú riasztást rendelt el az országos tisztifőorvos a várható, több napon át tartó hőhullám miatt. A minisztérium a kamionstop felfüggesztése mellett döntött.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét végén tovább erősödik a nappali felmelegedés. Ezért július 23-án éjfélig az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár II. fokú hőségriasztást adott ki.

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik a magyarországi utakon – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-t. Az NFM emlékeztetett: a kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.

A lakosság figyelmét arra hívják fel, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.