Másodszor rendeztek kutyás napot Hévízen (zaol.hu)

Másodszor rendezett kutyás napot a Hévízi Vállalkozók Egyesülete (HVE). A versenyek mellett különféle bemutatókat is láthatott a szépszámú közönség. Tavaly sikert aratott a program, ezért döntöttek a folytatás mellett, mondta Morvai Anikó, a HVE elnöke, hozzátéve: a fő cél, hogy megmozgassák s összehozzák a környék „négylábú társadalmát”, persze a gazdikkal együtt. 

A kutyás napon szépségver­senyt is hirdettek. A kölyök, a kis-, a közepes és a nagytestű ebek mellett külön kategóriában indulhattak a tacskók, mint Morvai Anikó elmondta: azért, mert Hévízen és környékén rendkívül népszerű ez a fajta.

Petróczi Edit főszervező a zaol.hu-nak elmondta: olyan rendezvényt akartak életre hívni, amilyen eddig nem volt Hévízen. S mivel a HVE tagjai szinte kivétel nélkül a kutyás közösséghez tartoznak, kézenfekvő volt, hogy ezt a réteget célozzák meg.  Petróczi Edit lhozzátette: kutya nélkül sokkal kevesebb az ember, mert „az ebek tanítanak, humorizálnak, van személyiségük, sőt: ugyanolyan házsártosak vagy éppen viccesek tudnak lenni, mint mi”.

Manninger Jenő korábbi országgyűlési képviselő, Keszthely polgármesterjelöltje is ellátogatott a rendezvényre, s leszögezte: a környéken nagyon sokan szeretik a kutyákat, éppen ezért a jövőben igyekeznek még több, őket és a gazdákat szolgáló létesítményt építeni a városban a már meglévő kutyafuttatók, illetve a kutyás strand mellett. Szerinte fontos ez a közösség, már csak azért is, mert: aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet.