Másfél milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg idén Felsőörsön (veol.hu)

Felsőörsön az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek idén is folytatódnak. Az összesen mintegy másfél milliárd forintos beruházásokról Szabó Balázs polgármester beszélt a veol.hu-nak.

 

A település első embere a faluházról elmondta, az első nyertes pályázatuk – melyről tavaly augusztusban kaptak értesítést – ennek az épületnek a felújítására benyújtott projektjük. – Régi épülete ink felújításán túl talán még örömtelibb, amikor valami olyan jön létre, ami eddig még nem volt. Reményeink szerint idén bölcsőde épülhet kormányzati támogatásból – kezdi az idei beruházások ismertetését Szabó Balázs polgármester.

December közepén született meg az újabb kormányzati döntés, melyben a tanteremfejlesztésen túl a tornaterem- építést is támogatják. Ennek a projektnek a megvalósulásával megoldódik Felsőörsön az iskolát nyomasztó, állandósult helyhiány, a tornaterem kérdése, a sportolási lehetőség a falu lakói számára, a helyi főzőkonyha igénye. A bölcsőde és a tornaterem mellett van egy harmadik jelentős beruházás is, amely szintén évtizedes álma az itt élőknek.

– 2015-ben Alsóörssel kötöttünk együttműködési megállapodást, mely a megyeszékhelyet a Balaton-parttal összekötő, Veszprém–Felsőörs–Alsóörs kerékpárútról szólt. Kedvezően döntöttek, az Alsóörssel közösen benyújtott, 750 millió forint uniós támogatásról kaptunk örömteli hírt – folytatja tovább a település első embere. A két ünnep között született az a kormányzati határozat, mellyel a három éve tervezett, és rendszeresen sikertelen járdafelújítási pályázatuk nyert. Ebből a Fő utca legveszélyesebb járdaszakaszát tudják felújítani, az orvosi rendelő és a Csöpp utcai elágazó között.

– Mindezt összeadva elmondhatjuk, hogy több mint 1,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Felsőörsön belátható időn belül. Ennek az összegnek kevesebb mint fele európai uniós pályázati forrás, a nagyobb része a magyar adófizetők pénze – zárta szavait Szabó Balázs polgármester.

Szendi Péter cikke itt olvasható.