Március végéig lehet jelentkezni a „Veszprém Megye Bora” versenyre

A helyi borászatok még egy hétig jelentkezhetnek a „Veszprém Megye Bora” versenyre, amelyet a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat hirdetett meg.

Fotó: Veszprém Megyei Kormányhivatal

A kitüntető címet 2011-ben alapította a hivatal és a megyei önkormányzat azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megye történelmi borvidékeire, kiváló boraira és hozzájáruljanak az ágazat sikeres marketingmunkájához. A zsűri által legjobbnak ítélt nedűk elnyerik a „Veszprém Megye Bora” kitüntető megnevezés használatának jogát, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Önkormányzat protokoll célokra használt hivatalos bora is lesz a következő évben.

A verseny nevezési feltételei:

· Egy száraz fehérbor (2017-es vagy 2018-as évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 forint)

· Egy száraz vörösbor (2016-os vagy 2017-es évjárat, minimum 500 palack, tervezett felvásárlási ár max. br. 3000 forint)

· A megmérettetésre csak Veszprém megye közigazgatási határain belül termelt, az adott borvidéken telepítésre engedélyezett szőlőfajtákból készült borral lehet nevezni.

Jelentkezési határidő: 2019. március 31.

A nevezés díjtalan.

További információk a felhívásban találhatók. Jelentkezni lehet a Nevezési lap benyújtásával. A dokumentumok letölthetők a kormanyhivatal.hu/hu/veszprem weboldalról.