Maradj Otthon! – ezt kéri a Magyar Vitorlás Szövetség

A Magyar Vitorlás Szövetség minden sporttársának azt javasolja, hogy a jó idő ellenére ne szálljon vízre a saját és környezete egészségének megőrzése, és a járványhelyzet visszaszorítása érdekében. 

A Szövetség idézi a 71/2020 (III.27) kormányrendeletet, mely szerint a vitorlázás (is) egyéni szabadidős tevékenységnek minősül, de egy hajón csak és kizárólag az egy háztartásban élő családtagok tartózkodhatnak! A kikötőkre és a tagszervezetekre az általános korlátozások vonatkoznak, a csoportosulás a kikötőkben is tilos. Nyomatékosan kérik a vitorlás klubok és a kikötők szabályainak maradéktalan betartását.

Kitérnek arra is, hogy vízirendezvényeket (vitorlásverseny, edzés stb.) szervezni nem lehet, a szervezett programokon való részvétel tilos. A Balatoni Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai ellenőrzik a kormányrendeletek betartását.

Mint ismert, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége március 19-i ülésén úgy döntött, hogy határozatlan időre elhalasztja a 2020. évi versenyszezon kezdetét. Az elnökség felülvizsgálja a versenynaptár összeállításának szabályait és meghatározott feltételek mentén lehetőséget ad egyes versenyek elhalasztására, majd a vészhelyzetet feloldását követően azok megrendezésére.