Már nyolcvanhárom taggal rendelkezik a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület (veol.hu)

Huszonkét település dolgozik együtt a kezdetek óta, s céljaik legjobban azzal érzékeltethetők talán, hogy például Alsóörs, Tés vagy Jásd másként nem találkozott volna, ha a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület keretén belül nincsenek közös programjaik – véli az elnök. 

Pergő Margit a veol.hu-nak úgy fogalmazott: már a megalakulás után közösen tartottak tájékoztatót munkaszervezetük tagjaival, vezetőivel a pályázatokról, és mindegyik településen szerveztek valamilyen közös rendezvényt, segítve ezzel a minél jobb összekovácsolódást.

Az elnök asszony elmondja, úgy érzik, az egyesület révén mára sok tapasztalatot sikerült összegyűjteniük, és különösen fontosnak tartja, hogy rendezvényeik, kisebb-nagyobb beruházásaik révén ismertté váltak.

Érdemes volt belevágni, megvalósítani az egyesület megalapítását, és reméljük, más, nagyobb célokat is kitűzhetünk a jövőben – bizakodik Pergő Margit, aki hangsúlyozza, olyan civil egyesületek és gazdasági vállalkozások lehetnek tagjaik, akik ezen az adott területen vannak bejegyezve.

Az egyesület jelenleg nyolcvanhárom taggal rendelkezik. Összességében lelkes térségi szervezetek és a mögöttük álló aktív vidéki emberek munkája és sikere, hogy egy igazi közösség, alkotó együttműködés alakulhatott ki ebben a térségben, melyben a korábbi szocialista nagyipar helyett ma főként mikro-, kis- és középvállalatok működnek, a mezőgazdaság részaránya számottevő, a területek a fenntartható gazdálkodás megvalósítására alkalmasak.

Mindezek, valamint természeti kincseink, a kedvező földrajzi és éghajlati viszonyok, épített és kulturális örökségünk említése mellett kijelenthetjük azt, hogy mára legnagyobb értékünkké és erőnkké a közösségi együttműködés, az együtt gondolkodás, a térség sikeres fejlődéséért való közös felelősségvállalás vált – hangsúlyozza Pergő Margit.