Már nem csak a nyárról szól a Balaton (sonline.hu – TV2)

Az első félév adatai két számjegyű, több mint tíz százalékos növekedést mutatnak a Balaton turisztikai forgalmában. Ezt a szép eredményt a kevésbé kihasznált hónapokban sikerült elérni – mutatott rá Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke egy tévés beszélgetésben.

És bár valamivel kisebb, de a tavalyit meghaladó mértékben, mintegy négy-öt százalékkal nőhetett a nyári forgalom is – vélekedett a szakember a Tv2 Tények című műsorában, aki ilyen eredményre számít a nyári adatok októberre várható összesítése után.

„Nincs panaszra okunk, elég vendégünk volt, sokszor ki lehetett tenni a megtelt táblát”
– fogalmazott Hoffmann Henrik.

Elmondta, régóta küzdenek azért, hogy az emberek ne csupán nyári lehetőségként gondoljanak a Balatonra. Öt éve ezért szervezik meg a Nyitott Balaton sorozatot, amelynek keretében meg akarják mutatni a Balaton ezerféle őszi és tavaszi élményt kínáló másik arcát is: a rengeteg kirándulóhelyet, az ország legnagyobb bicikliút-hálózatát, a tó partján elterülő két nagy történelmi borvidéket, a horgászási lehetőséket és a gasztronómiai kínálatot is.

Hoffmann Henrik elmondta, a következő öt évben 370 milliárd forint forrás áll rendelkezésre infrasrukturális, szolgáltatói és önkormányzati fejlesztésekre. Sok száz panzió és szállodák tucatjai újulhatnak meg a szálláshelyfejlesztési pályázatok napokban kihirdetett eredménye szerint is – írja a sonline.hu.