Már most fogynak a jövő évi helyek a balatoni szállásokon (napi.hu)

Már most fogynak a jövő nyári balatoni szállások. Ha egy kétgyermekes család most foglal, minimum 110 ezer forintot kell rászánnia, de van 1,7 milliós megoldás is, ráadásul az árak csak feljebb mennek. Buksza-árkörkép.

Hiába van még több mint fél év a 2019-es balatoni szezonig, érdemes időben lépni. Egyrészt az árak feljebb kúsznak, ahogy közeledik majd a szezon, illetve már most fogyóban vannak a szállások és pár héttel az utazás előtt könnyen előfordulhat, hogy még méregdrágán sem lesz szállás.

A Napi.hu szerkesztőségi blogja, a Buksza azt nézte meg, hogy négyfős család – két felnőtt és két tizenéves gyerek – mennyiért foglalhat magának jövő július 12-től július 21-ig (péntektől vasárnapig) szállást öt Balaton-parti településen.

A belföldi célpontok közül ugyanis messze a Balaton a legnépszerűbb. Tavaly a többnapos utazások során a magyar vendégek összesen 15,1 millió napot töltöttek el a tóparton, a második legnépszerűbb térség – Budapest-Közép-Duna-vidék ezzel szemben 9,5 millió vendégnapot tudott felmutatni. A magyar vendégek körében legnépszerűbb városok top 10-es listáján három balatoni, illetve Balaton-közeli célpont található. Budapest és Hajdúszoboszló után sorrendben Siófok, Hévíz és Balatonfüred következik 422-473 ezer vendégéjszakával.

Aki most lefoglalná a szállását, az minimum 110-130 ezer forintos kiadással számolhat, de lehet több mint 1,7 millió forint feletti összegért is nyaralni, tehát több mint tizenötszörös eltérések lehetnek.

Természetesen a különböző áron kínált szállások között vannak minőségbeli különbségek, a hotelekért kell a legtöbbet fizetni.

A teljes írás itt található.