Már biztos, hogy új neve lesz a Nemzeti Regatta motoros hajónak (videóval)

Negyeddöntőkkel folytatódik a Nemzeti Regatta vasárnap délelőtt Siófokon. A tegnapi három előfutam 24 továbbjutó csapata bont vitorlát, közülük 12-en jutnak tovább az elődöntőbe, majd a legjobb hat hajó és legénysége kap lehetőséget, hogy megmérkőzzön a bajnoki címért.

Az amatőr vitorlás pályaversenyt tavaly Alsóörs nyerte, a Nemzeti Regatta nevű motoroshajó a 2017-es szezonban a település nevét viselte. A mai döntő tétje többek között az, hogy melyik település nevével szeli majd a habokat a Balatonon 2018-ban a Nemzeti Regatta. A hajó ma nézőhajóként  kíséri a mezőnyt.

A Sió- csatornán közben sárkányhajó verseny zajlik, a kikötőben felállított sátrakban pedig az 50 résztvevő település ízeivel, turisztikai értékeivel ismerkedhetnek a látogatók. Bár az időjárás kissé szeszélyesen alakult ezen a hétvégén, látogatókban nincs hiány, sokan voltak szombaton is kíváncsiak a III. Nemzeti Regatta futamaira és a kísérőrendezvényekre. A színpadon a vendégtelepülések bemutatkozója után ma is ismert fellépők szórakoztatják a nézőket.