Májustól ismét fizetni kell a parkolásért Hévízen (zaol.hu)

Június 1-jétől a nagyparkoló kivételével ismét fizetőssé válik a parkolás a városban, ahol az eddiginél mintegy 15 százalékkal több megállóhely várja az autósokat.

A képviselő-testület egy éve a Széchenyi utca és a nagyparkoló felújítása miatt, a parkolási és közlekedési nehézségek csökkentése érdekében tette ingyenessé a kijelölt várakozóhelyek használatát, ez alól kivétel volt a Petőfi utca, s az Ady utcai kisparkoló. A grémium minapi döntése szerint május 1-jétől mindenhol fizetni kell, kivéve a nagyparkolót, ahol a rekonstrukció zárultával, várhatóan július közepén áll vissza a régi rend – annak ellenére, hogy a parkolófelületek 60 százalékát május elején átadják. Árat idén várhatóan nem emelnek, mondta Papp Gábor polgármester, s a nagyparkolóban annak fizetőssé válása után is megmarad az első óra ingyenessége.

– A régiek felújítása mellett számos új parkolóhelyet létesítettünk az elmúlt időszakban. A Széchenyi utcán megszüntetett 54 megálló helyett 58 férőhelyes parkolót építettünk a víztoronynál, a főutcán 12 árukirakodó helyet alakítottunk ki. A nagyparkolóban, annak ellenére, hogy sétánnyal, zöldfelülettel bővül a létesítmény, továbbra is 335 autó fér majd el, a buszok a megújuló és kibővített alpályaudvarnál kapnak helyet – idézi a polgármestert a zaol.hu. A Széchenyi utca alsó szakaszán még idén további 12, a piac mögött pedig több mint 20 új parkolót építünk ki, s keressük a további lehetőségeket.

Jövőre a parkoláshoz szükséges eszközparkot egységes, modern rendszerre cserélik a városban, így lehet majd euróval, bankkártyával és telefonnal is fizetni. Május–júniusban pedig – 24 órában, 40 kamerával, rendszámfelismerővel, infravetővel s a rendőrségre bekötve – működésbe lép a belvárosi kamerarendszer, amellyel a közbiztonságot és a közrendet is ellenőrzik.