Májusban újra falu- és tanyagondnoki kisbusz-pályázat (veol.hu)

A Magyar Falu Program keretében 2021-ben ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot. 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából. A kész pályázatok benyújtására május 12-től június 11-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését vagy éppen a szolgálat létrehozását magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program – írja a veol.hu.

Az önkormányzatok a falubusz.hu oldalon tájékozódhatnak az önerő nélkül, 100% vissza nem térítendő támogatással is pályázható kisbuszokról. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen három-milliárd forint.

A pályázat rövidesen, május 12-n nyílik, így a községi önkormányzatoknak érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.