Május 5-én indul a Yardstick Trophy (hunsail.hu)

Magyar Vitorlás Szövetség az idén is megrendezi a Yardstick Trophyt, amelynek célja a szabadidős, nagyhajós versenyvitorlázás népszerűsítése. A sorozat május 5-én kezdődik a Tolnay Kálmán Emlékversennyel.

Ahogy tavaly, az idén is elindul a Yardstick Trophy versenysorozat, amely a Tolnay Klmán Emlékversennyel rajtol május 5-én. A Tolnay Kálmán Emlékversenyt a Balatonfüredi Yacht Club rendezi, a versenyinformációk és az előregisztráció itt található. A Yardstick Trophy-versenyek jó lehetőséget adnak az idei jubiluemi, 50. Kékszalagra való felkészülésre azoknak is, akik amúgy ritkán indulnak vitorlásversenyeken.

A Magyar Vitorlás Szövetség a vele együttműködő klubokkal azért indította el a Yardstick Trophyt, hogy a nagyhajós, szabadidős vitorlázóknak, egyszerűsített adminisztrációs feltételekkel, de maximális biztonsággal, flottaversenyzési lehetőséget biztosítson a teljes vitorlás szezonban és a Balaton egész területén.

A kezdők tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulhatják és begyakorolhatják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. Az egyik legnagyobb előnye a Yardstick Trophy-versenyeknek, hogy nem kell versenyengedély az induláshoz.

A Yardstick Trophy ráadásul hozzájárul a vitorlázók közösségének bővüléséhez és segíti a vitorlázás társadalmi elfogadottságának növelését. Szerepe van a Balaton turisztikai fejlődésében, többek között abban, hogy többen látogassanak el a tóhoz. Ezzel párhuzamosan segíti, népszerűsíti a rendező egyesületek marketingtevékenységét.

Yardstick Trophy-versenyek szervezésében részt vesz a Balatonfüredi Yacht Club, a Balatoni Hajózási Zrt. Spartacus Vitorlás Egylet, Kenese Marina Port VSE és Compass SC-

Yardstick Trophy-versenyek időpontjai és helyszínei:

  1. május 05.          Tolnay Kálmán Emlékverseny Balatonfüred
  2. június 02.           Bahart Regatta I. Badacsony
  3. június 23.           Bahart Regatta II. Balatonföldvár
  4. július 07.            Bahart Regatta III. Alsóörs
  5. július 22.            Horváth Boldizsár Emlékverseny Balatonfüred
  6. augusztus 11.    Bahart Regatta IV. Balatonlelle
  7. szeptember 09. Bahart Regatta V. Balatonboglár
  8. szeptember 29. Unitef Kupa Balatonföldvár
  9. október 20.        Őszi Regatta Balatonkenese
  10. november 03.    Dér Kupa Balatonkenese