Majdnem meghalt, amikor fejest ugrott a Balatonba, most 4 nap alatt megkerülte kerekesszékkel (likebalaton.hu)

Négy nap alatt, kerekesszékkel járta körül a Balatont Borsodi Bence. Ezzel nem csak magának, hanem sok mindenkinek bebizonyította: ha valamit elhatároz az ember, véghez tudja vinni. Borsodi Bence négy évvel ezelőtt a Balatonnál sérült meg végzetesen. Fejest ugrott a vízbe és eltörött a nyakcsigolyája. Bénulása miatt kerekesszékbe kényszerült, ám ennek ellenére aktívan él a kertészmérnök végzettségű fiatalember – írja a likebalaton.hu.

 

– A baleset, mely óta nem tudsz járni, a Balatonnál történt. Ezek után még visszavágytál a térségbe?

– A Balaton nagyon-nagyon szép tó, úgyhogy nincsen semmi rossz érzésem a vele kapcsolatban, s nem a Balaton tehet arról, ami velem történt.

– Hogyan jött az ötlet a tó megkerülésére?

– Mindig is szerettem feszegetni a határaimat. Korábban biciklivel már volt egy egynapos Balaton-kör egy barátommal. Akkor teljesen készületlenül vágtunk neki. Amikor megtörtént a baleset, csak az lebegett a szemem előtt, hogy valamit kell csinálni, hiszen csak úgy lehet fejlődni és ebből valamilyen szinten kilábalni – de legalábbis önállóságot megtanulni. 2018-ban körbetekertük a Velencei-tavat egy barátommal. Tavaly nyár elején jött egy ötlet, hogy ha előző évben megvolt a Velencei-tó, akkor milyen szuper volna megkerülni a Fertő-tavat. Arra már sokat edzettem, jó sokat hajtottam. Súlyokat tettem a székre, hogy imitáljam azt a cuccmennyiséget, amit viszek magammal. Három nap alatt sikerült megkerülni. Akkor, mikor beértünk a célegyenesbe, már tudtam, hogy idén a Balaton következik.

– Szeptember elején négy nap alatt jártad körbe a tavat. Mik voltak a legfontosabb tapasztalataid?

– Keszthelyen kezdtük a kört. Tudtam, hogy az északi oldal tartogat inkább kihívásokat, a sok emelkedővel. Gondoltam, hogy frissen még könnyebben veszem az akadályokat, mert a negyedik nap már a legkisebb bukkanót is nagyon éreztem. Első nap Révfülöpig értünk, második nap Balatonfűzfőig, a harmadikon Balatonszemesre, s végül, a negyedik nap onnan vissza Keszthelyre.

A cikk folytatása itt elolvasható.