Magyar Gazdaságért Díjat kapott a veszprém megyei kamarai elnök (veol.hu)

A Nemzetgazdasági Minisztérium március 15-e alkalmából rendezett ünnepségén Varga Mihály az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket. Magyar Gazdaságért Díjat vehetett át Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

A miniszter méltatásában kifejtette, Markovszky György közel három évtizeden keresztül dolgozott a magyar mezőgazdaság területén. Irányításával az ország egyik legkiválóbb gazdaságává vált a Csopak-Tája Termelőszövetkezet. Vezetésével jött létre és több évtizede sikeresen fejlődik a Realit Zrt., amely az ország több nagyvárosában van jelen kereskedelmi és ipari célokat szolgáló ingatlanaival. Markovszky György a megalakulása óta tagja a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) elnökségének, 2007-ben, 2012-ben és 2016-ban egyhangúlag választották elnöknek.

Vállalkozásának irányítása és menedzselése mellett folyamatosan vállal olyan funkciókat, ahol tudásával és élettapasztalatával aktívan segíti a megye vállalkozásait és a gazdaság fejlődését. Elkötelezett híve az innovációnak, az érdemi kutatás-fejlesztési eredmények gazdaságban történő alkalmazásának, valamint a gyakorlatorientált közép- és felsőfokú duális képzés kialakításának.

– Mivel nem tudtam róla, ezért nagy meglepetés volt számomra az elismerés, amit természetesen nagy örömmel vettem át – nyilatkozta lapunknak közvetlen az ünnepség után Markovszky György. Hozzátette, szerinte ez nem csak az ő díja, hanem ezzel értékelték a VKIK gazdaságszervező tevékenységet, ezért a díj a kamaráé is. Az elismerés a továbbiakban legalább ilyen szintű munkavégzésre sarkallja. A magánvállalkozásban és a kamaránál ehhez egyaránt jó partnerekre, munkatársakra talált. Ugyanakkor a kamarával a helyi érdekérvényesítés terén szeretnének még előbbre lépni.

(9:56)