Magyar Falu Program: új traktort kapott Paloznak (veol.hu)

A Magyar Falu Program pályázatán, tizenöt millió forintból 60 lóerős, új traktort kapott Paloznak. A járműhöz homlokrakodó, hótoló, fűkasza is tartozik, így rendben tudják tartani a közterületeket, időben elvégzik a téli munkálatokat is. Mindezt eddig vállalkozó végezte, és ezentúl a saját traktorral jelentős költséget tudnak megtakarítani.

Hagyományai, értékei megőrzése mellett fejlődik, és mindig egy lépéssel gazdagabb lesz ez a gyönyörű, kitűnő adottságú település, ami a Balaton egyik legszebb helye, idézi a veol.hu Kontrát Károly térségi országgyűlési képviselőt. Kiemelte a Szent József ház felújítását, amit a Belügyminisztérium javaslatára támogatott. Üdvözölte a rengeteg programot, amit az önkormányzat, a civil szervezetek és az egyházak szerveznek meg.

A barátságra, a szeretetre alapozva itt egy nagyon erős közösség van, mondta, majd köszönettel szólt arról, hogy helytálltak a járványhelyzetben, megfogadták a jó tanácsokat, és megszervezték a biztonsági intézkedéseket. Reményei szerint a járvány elmúltával és a szabályok betartásával visszatér a balatoni szezon, és sokan jönnek Paloznakra.

“A térség képviselője közbenjárására nyertük el a 15 millió forintot, amibe a 60 lóerős, vadonatúj traktor került. Ez nagy segítséget jelent a falunak” – fogalmazott Czeglédy Ákos polgármester. Hozzátette: a mostani beruházással a munkálatokat akkor tudják elvégezni, amikor szükséges, és nem kell várakozni. A polgármester felidézte a nemrég átadott Szent József házat, amire szintén a Belügyminisztériumtól kaptak 35 millió forint vissza nem tértámogatást. A ház teljesen megújította a falu életét.