Madárgyűrűzési bemutató a Töreki-tavaknál

Idén első alkalommal tartanak madárgyűrűzési bemutatót április 15-én Siófokon, a Töreki-tavaknál található Cinege pihenőnél. Az ingyenes program során a látogatók megismerkedhetnek a környék természetvédelmi értékeivel, különös tekintettel az itt fészkelő madárfajokra.

A program reggel 7 és 12 óra között zajlik, ahhoz csatlakozni a nap folyamán bármikor lehet. A szervező Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportja már kialakította az új hálóállásokat a gyűrűzéshez. A tereprendezésen kívül különböző fészkelőodúkat, költőládákat helyeztek ki a területen azzal a céllal, hogy a látogatók számára minél több érdekes információval szolgálhassanak a környék madárvilágáról. Idén lesz a 10. éve annak, hogy vizsgálják a Cinege-forrás környékén költő madarak fajösszetételét, költőállományát.

Az érdeklődők az egyesület önkénteseivel könnyed madármegfigyelő sétát tehetnek, valamint megnézhetik a környéken kihelyezett madárodúkat, költőládákat.  A összes hálóállás megtekintéséhez gumicsizma viselését ajánlják a szervezők, akik arra is figyelmeztetnek, hogy a gyűrűzés időpontja változhat időjárás függvényében.