Ma lenne 50 éves a tragikus sorsú balatoni szépségkirálynő (femina.hu)

Molnár Csillát 1985-ben választották meg Magyarország Szépének, a cím azonban nem sok örömet hozott a Fonyódon élő lánynak, néhány hónap múlva már haláláról számolt be a média.

Fotó: MTI/Benkő Imre

Ma lenne kereken ötvenéves Molnár Csilla, a tragikus sorsú szépségkirálynő. Ártatlan játékból jelentkezett az 1985-ös Magyarország Szépe versenyre. Nem gondolta volna, hogy az ő fejére kerül a korona, majd a Miss Európa szépségversenyen dobogós lesz, ahogy azt sem tudhatta előre, hogy a szépségiparból és belőle hasznot húzni kívánók fenekestül felforgatják, és annyira megkeserítik az életét, hogy kilenc hónappal a megkoronázása után, 17 évesen nem lát más kiutat, halálos adag gyógyszert vesz be.

Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével, a Balaton-parti városban járt gimnáziumba is. 1985 kora tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után először megrendezett szépségversenyre, melyet édesapja a kezdetektől ellenzett, míg édesanyja szurkolt neki.

Az 1985. október 5-én, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőben a kétezer jelentkező közül több rosta után végül 25 lány került be: nagyestélyiben, egy-, majd kétrészes fürdőruhában vonultak fel. Molnár Csilla messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát. Nyereménye emellett egy egyoldalú reklámszerződés volt, amit végül az apja felbontott, és egy bécsi út, melynek költségeit végül a család állta, mert a magyar és az osztrák szervezők között vita tört ki.

A cikk folytatása itt található.