Ma Balaton-átevezés: helyszíni nevezésre már nincs lehetőség

A Fonyód-Badacsony-Fonyód, 9 kilométeres távon zajló, idei átevezésre jelentkezők száma minden várakozást felülmúlt, ezért a szervezők úgy döntöttek a vízen lévők biztonságának garantálásáért, hogy további nevezéseket nem fogadnak az augusztus 16-i Balaton-átevezésre – olvasható az esemény honlapján. A távnak bármilyen kézzel hajtható vízi sporteszközzel, egyedül vagy csapattársakkal is neki lehet vágni – a kiírás szerint. A 9 órakor kezdődő megmérettetés látványnak sem lesz utolsó.

Start helyszín:  Fonyódi Kutyás Strand, a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete mellett (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.)

A rendezvényterület problémás megközelítése miatt javasolják a gyalog, vagy vízen történő megközelítést. A helyszíntől kb. 12 perc sétára található parkoló használatára a kinyomtatott nevezési lappal van lehetőségük a versenyzőknek. Ebben a parkolóban lehetőség van a hajók egyéni vízrebocsátására is.

 

Időjárás előrejelzés augusztus 16. vasárnapra:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján az eseményt a tervezett időben megtartják.

Reggel mérsékelt északi (15-25 km/h) , napközben gyenge, mérsékelt (05-20 km/h), változó irányú szél valószínű. Kora estétől inkább keleties (északkeleti, keleti, délkeleti ) irányú, gyenge-mérsékelt szél valószínű, mely a reggeli órák felé közeledve északkelet felől kissé megélénkülhet (25 km/h) Sok napsütés mellett gyengén, délután időnként közepesen felhős ég valószínű. A fátyolfelhős ég mellett a délutáni órákban erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, ekkor záporeső, kisebb valószínűséggel egy-egy zivatar is kialakulhat. Zápor vagy zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökés (50-65 km/h) előfordulhat. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak és csapadék nem valószínű.

A vasárnap hajnali hőmérséklet vízparton 20, parttól távol 18 fok körül alakul. Legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül a késő esti 22 fok körül valószínű. Hétfő hajnalban 18, 19 fok valószínű.