Ma adják át a felújított Lóczy Lajos Gimnáziumot Balatonfüreden (veol.hu)

Végeztek a Lóczy Lajos Gimnázium másfél milliárdos felújításával, az intézmény több mint ötven éve Balatonfüred egyik ikonikus épülete.


Az átadás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, október 16-án, pénteken 11 óra 30 perckor lesz, amelyen beszédet mond mások mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Bóka István polgármester és Duna Katalin, a gimnázium igazgatója.

A munkálatokat az épületnél tavaly szeptember 16-án kezdték meg, és egyebek mellett korszerűsítették szigetelést, illetve a fűtési és energetikai rendszert, hét tantermes új emeletet építettek, akadálymentesítették a gimnáziumot, és felújították az udvart. A tervek szerint a 428 diák és a 44 tanár október 19-én, hétfőn költözhet be az épületbe.

A városi honlap információja szerint elbontják az őszi szünet alatt az épület bejáratánál lévő, a mozgáskorlátozottak számára kialakított rámpa betonfalát, amely jelenleg kitakarja Garányi József 1964-ben, az iskola falán elhelyezett domborművét. A döntést az önkormányzat hozta meg a lakossági kritikák miatt – írja a veol.hu.