Luxusautók robognak Balatonfüreden (veol.hu)

Füredről a tihanyi kereszteződésig, hét-nyolc kilométeren át élvezheti bárki a vezetést egy Maserati, Ferrari vagy Lamborghini kormánya mögött ülve, ha hajlandó erre áldozni. A 30-60 millió forint értékű luxusautók az egyik benzinkútnál várják az érdeklődőket Balatonfüreden.

A luxusautókat instruktorként is felügyelő Kátay Géza a veol.hu-nak elmondta, lassan már kilenc éve járnak ide. A budapesti székhelyű vállalkozás nyaranta hozza le a kocsijait Füredre, és a vezetés élményét 7-8, 14-15, illetve 34-35 kilométeres körökön lehet kipróbálni náluk. A legolcsóbb a 30 milliós Maseratit vezetni, de ahogy az autók árai, úgy a vezetési élmények tarifái is emelkednek.

A járványhelyzet miatt – mivel idén kevés a külföldi – visszaesett a forgalom, de azért mindig akadnak az autók kipróbálására jelentkezők. Főleg vasárnap vannak sokan. Gyakran a gyerekek hívják a járgányokhoz az apukákat, akik közül néhány elcsábul a látottaktól és befizet egy körre. Érthető módon a férfiak érdeklődnek inkább az autók iránt, és korosztálytól függetlenül kíváncsiak a sportos gépcsodákra.

Ám az élményvezetés résztvevői gyakran nincsenek felkészülve az autók nagy teljesítményére. Hirtelen odalépnek a gázra, aztán megijednek és lekapják a lábukat a pedálról. Néha az elindulás utáni kifordulásnál adnak túl nagy gázt a jelentkezők, akkor meg kifarol az autó hátulja, de ennek ellenére a több mint 12 éve működő cégnél még nem fordult elő, hogy a sofőr hibájából baleset történt volna. Nagy gondot fordítanak arra, hogy a vezetés előtt felhívják a figyelmet a fontos tudnivalókra.

A körülbelül 35-50 milliós értékű, négyszemélyes Ferrari California a legnépszerűbb, mert abba hátra a gyerekek is beülhetnek, és még a teteje is lehúzható. Nosztalgiából pedig sokan elviszik egy körre a szépen felújított kis Fiatot.