Lovason fontosnak tartják a közös programokat (veol.hu)

Forraltbor-főző versennyel kezdik meg az új esztendőt Lovason, ahol gazdag programokkal tették még szebbé az ünnepi várakozást.

Az ünnep előtti hét egyik kiemelkedő eseménye az élő betlehemes játék, amit a helybeli gyermekek adnak elő Lovason, a falukarácsonyon. Ezt az előadást minden alkalommal nagyon sokan megtekintik a templomtéren. Ilyenkor a helyi asszonyok pogácsával, különféle süteménnyel, a helyi borosgazdák pedig forralt borral, valamint forró teával kínálják az embereket – írja a veol.hu.

Ezekben a hónapokban is folytatják a nyitott pincék rendezvénysorozatot, amit a borút egyesülettel közösen szervez az önkormányzat. Így nyitva tartanak a pincék a két ünnep között, és erre az alkalomra külön válogatott finomságokkal és természetesen jobbnál jobb lovasi borokkal fokozzák az amúgy is kitűnő ünnepi hangulatot.

Karácsony után a faluban továbbra is gondoskodnak arról, hogy gazdag programokon találkozzanak, beszélgessenek egymással az emberek, ugyanis forraltbor-főző versennyel köszöntik az új esztendőt a főtéren, amit szintén a helyi borút egyesülettel közösen szervez meg az önkormányzat.

Fazekas Gábor alpolgármester elmondta a 65 év feletti lakosaiknak karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskednek idén is.