Lovak és nyulak kerültek a repülőre Sármelléken (zaol.hu)

Versenylovakat és nyulakat is szállító teherszállító repülőgép rakodását nézhették meg a Hévíz-Balaton Airporton a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium tanulói. A látogatással szakmai ismereteiket is bővíthették a leendő logisztikai szakemberek.

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzés tanulói szakmai kirándulásáról dr. Takácsné Hegyi Andrea és Bernáth Miklós, ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma tanárai küldtek összefoglalót a Zalai Hírlapnak. Felidézték, hogy Benkő Attila, repülőtér ügyvezetője és kollégái megismertették a diákokat a légi közlekedéssel és szállítmányozással, a vámvizsgálattal és a légikikötő logisztikai feladataival.

Bepillanthattak a teherszállító repülő fogadásának és felpakolásának előkészületeibe és az ehhez kapcsolódó dokumentációba. A tanulók –a biztonsági előírások betartása mellett – felmehettek a fedélzetre és a pilótafülkébe is beléphettek.

Megnézhették a közúton érkezett rakomány előkészítését a légi szállításra, az elvámolást és a felrakodást. 120 ezer napos csibe, 100 nyúl és 9 versenyló, egy fogat és az állattartó eszközök kerültek a teherszállító repülőgépbe.