Lobogó hirdeti Tapolca újszülötteinek érkezését (veol.hu)

Tapolcán a polgármesteri hivatal homlokzatán mostantól minden újszülött érkezésekor Isten hozott – Tapolca feliratú babazászló leng.

Minderről Dobó Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtót a napokban. Mint elmondta, a Három Királyfi – Három Királylány mozgalom céljaival egyetértve, hasonlóan más településekhez, Tapolca is elkészíttette a babazászlóját, hogy az a városházára kitéve hirdesse: új tapolcai polgár született.

– Sajnos egyre többször kell kiraknunk a gyászlobogót, amely mindig szomorúsággal tölt el bennünket. Szeretnénk a gyermekek születésével járó örömnek is látható jelét adni egy saját logóval ellátott babazászló formájában. Ezentúl, ha tudomásunkra jut, hogy gyermek született Tapolcán, kitűzzük a zászlót, abban reménykedve, hogy élete nagyobb részét a városban tölti majd a jövevény, és ő is itt alapít családot. A vándorbölcső kezdeményezés már bevált, népszerű a városban, reméljük, a zászló is az lesz – mondta a polgármester.

Németh Mária Anita jegyző arról számolt be, hogy évről évre csökken a lakosság száma a városban. A születések számáról nem tudott adatot mondani, ugyanis amióta Tapolcán nincs szülészet, azóta erről nincs tudomása a hivatalnak. Kérte, hogy akinek gyermeke születik, jelezze a hivatal számára, hogy kitehessék három napra a zászlót.

A kezdeményezés bejelentése után Fülöp Dánielnek és párjának született leghamarabb gyermeke a településen, aki a Fülöp Donát Attila nevet kapta. Az édesapa a polgármesterrel együtt tűzte ki a zászlót a hivatal homlokzatára.