Lezárnak egy fontos lehajtót az M7-esen (frissítve)

Folytatódik az M7-es autópálya felújítása Balatonvilágos és Zamárdi között, ezért péntektől nem lehet kihajtani Siófoknál az országhatár felé tartó oldalon – közölte a Magyar Közút Zrt.

Az M7-es autópálya Balatonvilágos és Zamárdi közötti, több mint 20 kilométert érintő felújítása következő üteméhez ért, melynek során péntektől várhatóan október 30-ig a 65-ös főút jobb oldali lehajtó ágát, Siófok irányába lezárják.A személygépjármű forgalom a 65-ös csomópont előtti Siófok-Sóstó csomóponton keresztül hagyhatja el a sztrádát.

A tehergépjármű forgalom a terelés mellett elhaladva a Zamárdi-Felső csomóponti ágon tud lehajtani és a zamárdi körforgalomnál visszafordulva rátérni az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalára, ahonnan a siófoki, 65-ös főúti csomóponton tud lehajtani Centrum és Tamási irányába, így nem terheli Siófok útjait a teherforgalom.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.